Snabb viktnedgång med LCHF och andra metoder!

 Få sunda experttips som hjälper dig att nå dina mål med en snabb viktnedgångOm du någonsin försökt att förlora vikt så har du säkert fått en del råd från olika håll. Din kollega säger att du behöver skippa kolhydraterna. Din gymkompis vet att hemligheten är att sluta äta efter klockan 7 på kvällen. Din Facebookvän SVÄR att hon ska passa i sin baddräkt till sommaren om hon bara äter en gång om dagen. Det är svårt att veta vilken väg man ska gå!

Kosttillskottet som tog Sverige med storm! Gör som över 21.000 andra svenskar och prova du med!

glucomaxProva 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 149kr

  • Fri frakt
  • Godkänd av ”Trygg E-handel”
  • Minskar aptiten och ger bättre hungerkontroll. Passar främst dig som helt enkelt äter lite för mycket!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om GlucoMax!

 


Över 20.000 kunder har provat, öka din fettförbränning och gå ned i vikt du med!

coffeeforte

Prova 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 148kr

  • Fri frakt
  • Godkänd av ”Trygg E-handel”
  • Ökar fettförbränningen i kroppen. Passar dig som vill bränna mer fett!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om CoffeeForte!

 

Gånerivikt.org rekommenderar endast tillskott av hög kvalitet. Leverantörerna är även godkända enligt ”Trygg E-handel”. Använd enligt anvisning från tillverkaren, kom ihåg att balansera tillskotten med kost och motion. Det finns inget tillskott som ger snabb effekt direkt, de ska tas regelbundet under en period för att ge bäst resultat!

 

Snabb viktnedgång med dessa enkla tips!

För att hjälpa dig att förlora några extra kilon och utan att svälta dig, ta ifrån dig ditt sociala liv eller få dig att äta på udda tider på dygnet har vi talat med erfarna dietister. Vi ska berätta hur man ska fokusera på de läckra livsmedel som du kan lägga till din diet, varför du bör äta oftare och hur fettförbränningen funkar bättre med mer sömn. Det här och mycket mer kan du läsa om längre ner på sidan!

Du kan även ta hjälp av tabletter och tillskott som hjälper dig i rätt riktning, läs mer om snabb viktminskning med tabletter som fungerar!

tips för en snabb viktnedgång

Aldrig alltför hungrig

Du gör dåliga beslut när du är hungrig. Hunger är en ursprunglig lust som är svårt att förneka. När du utsvulten är det svårt att vänta tills du hittar hälsosam mat. Som ett resultat hamnar man oftast i att äta något som inte är så nyttigt. Planering av måltider och mellanmål gör underverk för att avvärja den intensiva hunger som kan göra att du äter fler ”snabblösningar”. Hälsosamma mellanmål såsom en näve av pistagenötter, ett hårt kokt ägg eller ett fullkorn kex, grekisk yoghurt eller några russin. Hoppa inte över måltider eller snåla på dem.

Var ärlig mot dig själv om ditt dagliga kalori intag

Alla har en ”kaloribudget”, oavsett om du försöker att behålla din vikt eller förlora några kilon. Vi har upptäckt att människor ignorerar detta enkla faktum alltför ofta. Med din kaloribudget kan du skapa en hälsosam kost och det hjälper till att förhindra frustration om viktkontroll.

När du vet att din kaloribudget, då kan du tänka mer på hur många portioner frukt, grönsaker, fullkorn, mejeriprodukter och andra proteinkällor du behöver för att lyckas med en snabb viktnedgång. Exempelvis, om du ska äta 2000 kcal per dag och äter 2400 kcal så kommer du gå upp i vikt. Äter du istället bara 1300 kcal per dag är det inte heller bra för då bränner kroppen först och främst protein framför fest, kroppen hamnar i ”svältläge”. Det du ska göra är att ligga på ca 1600-1800 kcal per dag (om din underhålls kcal är 2000). Då hamnar du inte i svältläge OCH du bränner fett!

Ät rätt efter träningen

Människor är ökända för att överskatta hur många kalorier de bränner under fysisk aktivitet. Det är ofta mycket mindre än de faktiskt räknat ut. När du överskattar hur många kalorier du bränner under träning kan du råka äta mer än du behöver, vilket gör din nedgång svårare och inte alls lika snabb. Högintensiv träning kan driva människor att äta mer och måttlig motion kan vara nyckeln till lättare och snabb viktnedgång.

 

Använd den ”Röda, Orange och Grönt regeln”

Vid varje måltid inkluderar du ett livsmedel som är i någon av dessa färger. Genom att fokusera på dessa livsmedel kommer du vara säker på att du inte får för lite på din tallrik av det du behöver. (Bonus: färgglada frukter och grönsaker hjälper din hud att se friskare och yngre ut!)

Ät mindre portioner

Att göra detta vid varje måltid kan spara ca 75 kalorier per dag vilket motsvarar ganska många kcal för din nedgång på ett år!

Drick mycket vatten

Vatten är nödvändigt för att hålla kroppen hydrerad och vi är faktiskt mer sannolikt att behålla ”vatten vikt” genom att inte dricka tillräckligt av det snarare än genom att ha för mycket. Behoven hos varje person kommer att vara annorlunda, men den allmänna rekommenderade dagliga dosen är 1-2 liter. Den tar också upp plats i magen så att du känner dig mätt samtidigt.

Minska på saltet

Salt är en stor bidragande orsak till dålig nedgång och ofta en anledning till varför siffrorna på vågen inte går ner. Den genomsnittliga svensken förbrukar dubbelt så mycket salt än vad de ska ha varje dag. Vilket leder till viktökning, uppblåsthet, och oförmåga att förlora envisa kilon. Salt kan också få dig att känna dig hungrigare och törstigare så kontrollera näringsetiketterna för höga natriumnivåer och välj färskt framför förpackade livsmedel. Att skära ned på din natriumintaget och välja mer naturliga livsmedel kan hjälpa dig långt.

Krydda din mat

Att lägga heta kryddor till dina måltider kan bidra till att minska hunger, enligt en studie i  British Journal of Nutrition. Ät mer stark mat!

Tro inte att lightläsk kommer att hjälpa dig

En studie visar att ju fler lightläsk en person drack, desto större risk hade de att bli överviktiga. Konstgjorda sötningsmedel kan störa kroppens naturliga förmåga att reglera kaloriintaget baserat på sötman av livsmedel föreslog en djurstudie från Purdue University. Det innebär att människor som konsumerar dietlivsmedel kan vara mer benägna att äta för mycket, eftersom din kropp luras att tro att det är socker den fått i sig.

En separat studie fann att även bara en lighläsk per dag kopplad till en 34% högre risk för metabolt syndrom, en grupp av symtom inklusive magen fett och högt kolesterol som gör att du riskerar för hjärtsjukdomar.

 

Fokus på näringsbalansen i stället för att räkna kalorier

Att se till att äta kolhydrater, protein och fett istället för att BARA räkna kalorier ger bättre energi och bättre fettförbränning resultat genom att ge kroppen vad den behöver. Räkna inte bara kcal, se till så att du får i dig det du behöver och skippa inte kolhydraterna!

Prova med soppa för att gå ned i vikt

Personer som åt en kalorifattig grönsakssoppa före en måltid förbrukas 20% färre kalorier vid måltiden, enligt forskning från Penn State Unniversity. Ha en kalorifattig buljong-baserad veggie soppa innan de största måltiderna på dagen för att minska kalorier och gå ned i vikt utan att känna dig hungrig.

Ta din tid

Snabba ätare är ofta tyngre än långsam ätare. Det tar 20 minuter för magen att skicka ett meddelande till din hjärna att du har ätit tillräckligt och är mätt. Om du kastar i dig din måltid snabbt kommer din kropps mättnadssignaler inte ställas in på dessa känslor av mätthet och det är lättare att äta för mycket. Ät mer långsamt.

 

Överlista dina hunger hormoner

Våra kroppar utsöndrar ett hormon som kallas ghrelin, som styr hunger och driver vår aptit. Om vi ​​inte förstår, övervakar och kontrollerar vår ghrelin kan vi glömma att förlora vikten. Vetenskapen säger oss att det bästa sättet att kontrollera ghrelin är att äta små, balanserade måltider om var 3e timme eller så. Det beror på att ghrelin kommer toppa efter ca 3 till 4 timmars fasta. Ghrelin kommer också toppa om vi berövas kolhydrater exempelvis vid träning, så det är viktigt att ge våra kroppar och hjärnor kolhyrater när vi behöver det. När vi hoppar över måltider eller undviker kolhydrater ökar känslan av hunger. Det gör så att vi längtar efter socker bland annat.

Andas bort suget

Detta kan tyckas självklart. När allt kommer omkring måste man andas oavsett vad, eller hur? Men få av oss andas djupt eller medvetet. Tänk på det: när var sista gången du tog en lång, långsam, djupt andetag och långsamt släppa ut det igen? Djupa andetag av detta slag tar dig ur din nedsänkning i momentan stress, syresätter din hjärna och vävnader och de bidrar till att minska stresshormoner. Det kan också få dig att känna mindre sug efter mat och snacks.

Ät innan en fest eller händelse

En studie visade att det vara 2,5 gånger större risk att du börjar äta för mycket stärkelserika kolhydrater, stekt eller ostliknande livsmedel än de som inte gjorde det snabbt innan måltiden. Och kommer du att vara mer benägna att äta 47% mer kalorier i det första mat innan du byter till friskare biljettpris. Har ett litet mellanmål innan du går till en händelse så att du inte kommer glupande.

 

LCHF viktnedgång

Många människor tror att mindre fett är bäst eftersom de vill förlora fett. Men du behöver ändå fett och du kan faktiskt förlora mer fett om du äter fett!

Gå ner i vikt med LCHF viktnedgång eller någon annan diet och livsstil kräver två saker i vår mening:

  • Tålamod
  • Uthållighet.

Kombineras företrädesvis. Speciellt om du är ute efter att förlora många kilon.

Hur många kolhydrater kan jag äta då?

Detta är omöjligt att säga eftersom vi alla har olika gränser för hur många kolhydrater vi kan äta per dag. Denna skillnad är ofta på grund av kön, kroppsbyggnad, aktivitetsnivå, hur mycket muskelmassa vi bär på osv. Vi rekommenderar oftast att börja med 3-4 veckor av att följa en ganska strikt LCHF-diet (kanske 20-50 g kolhydrater per dag) för att få kroppen att komma in ketos och börjar bli fettanpassad. Efter det kan du sakta lägga till fler kolhydrater och se hur det påverkar din vikt, din aptit, ditt socker behov och ditt allmänna välbefinnande. Här hittar du mer info om viktnedgång.

Strikt LCHF innebär att du begränsa kolhydrater till 5-10% av dina kalorier. I gram, är lika stor som 20-50g av kolhydrat. Det är en myt att du inte kan äta några grönsaker när man äter så lite kolhydrater. Om du väljer klokt, det vill säga i första hand bladgrönsaker och kål, kan du fortfarande äta en hel del. Självklart blir det inte finnas utrymme för mycket mörk choklad eller annat kul så det kräver att du prioriterar använder din dagliga carb ersättning på grönsaker.