Gå ner i vikt på en vecka

Om du vill gå ner i vikt på en vecka, måste du följa en effektiv plan! Även om det kanske inte är en långsiktig plan kan detta få igång din viktminskning och motivera dig för en mer hållbara förändringar på lång sikt. Även med ett naturligt tillskott maximerar du dina chanser att förlora vikten, se nedan vilka vi rekommenderar!

Kosttillskottet som tog Sverige med storm! Gör som över 21.000 andra svenskar och prova du med!

glucomaxProva 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 149kr

 • Fri frakt
 • Godkänd av ”Trygg E-handel”
 • Minskar aptiten och ger bättre hungerkontroll. Passar främst dig som helt enkelt äter lite för mycket!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om GlucoMax!

 


Över 20.000 kunder har provat, öka din fettförbränning och gå ned i vikt du med!

coffeeforte

Prova 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 148kr

 • Fri frakt
 • Godkänd av ”Trygg E-handel”
 • Ökar fettförbränningen i kroppen. Passar dig som vill bränna mer fett!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om CoffeeForte!

 

Gånerivikt.org rekommenderar endast tillskott av hög kvalitet. Leverantörerna är även godkända enligt ”Trygg E-handel”. Använd enligt anvisning från tillverkaren, kom ihåg att balansera tillskotten med kost och motion. Det finns inget tillskott som ger snabb effekt direkt, de ska tas regelbundet under en period för att ge bäst resultat!

 

Är det möjligt att gå ner i vikt på en vecka?

Även om det är säkert möjligt att gå ner i vikt på en vecka, kommer det inte vara rent kroppsfett.

Ett kaloriunderskott behövs för att bränna fett, det är helt enkelt inte möjligt att på ett säkert sätt att bränna flera kilon av rent kroppsfett på bara en vecka. Detta är dock inte att säga att du inte kan förlora vikt och fortfarande se smalare ut.

Även en hel del av din viktminskning kommer säkert komma från kroppsfettet, men det kommer också att gå via vattenvikt. Även om kroppen bara kan lagra ungefär 300-500 gram kolhydrater i en form känd som glykogen, betyder lagrat glykogen omkring tre gånger den vikt i vatten. Minskade insulinnivåer kommer också att göra dina njurarar gör sig av med överflödigt natrium, vilket leder till minskad vätskeretention.

Tillsammans med minskad kroppsfett och vattenvikt kan du gå ner i vikt.

Om du även kompletterar med ett naturligt tillskott så underlättar du din viktnedgång tillsammans med övriga metoder. Högst upp på sidan hittar du de naturliga tillskott vi rekommenderar!

gå ner i vikt på en vecka

7 stegs plan med hjälp att gå ner i vikt på en vecka

1. Ät färre kolhydrater och mer protein

Du kan förlora kilon genom att följa en låg kolhydrat diet under några dagar. I själva verket har massor av forskning visat att en ”low-carb” diet är ett mycket effektivt sätt att gå ner i vikt på en vecka och förbättra hälsan. Ett kortsiktigt minskning i kolhydratintaget kan också minska vattenvikten och uppblåsthet. Detta är varför människor som går på en low-carb diet ofta ser en skillnad på vågen så tidigt som nästa morgon efter starten. Här kan du läsa mer om hjälp att gå ner i vikt.

Dessutom, om du äter mycket protein kan det bidra till att minska aptiten ytterligare samtidigt som det ökar din ämnesomsättning. Försök att eliminera eller kraftigt minska alla stärkelserika kolhydrater och socker under veckan. Ersätta dessa med low-carb grönsaker, samtidigt som du ökar ditt intag av ägg, magert kött och fisk.

Slutsats:Minska din carb intag kan leda till en betydande mängd viktminskning, både kroppsfett och överflödigt vatten vikt. Att äta mer protein hjälper också.

2. Ät fullkorn och undvik skräpmat

När du försöker förlora vikten så kan det vara bra att äta en enkel kost baserad på fullkorns livsmedel. Dessa livsmedel tenderar att vara mycket mättande och gör det lättare att äta färre kalorier utan att bli alltför hungrig. Under veckan bör du se till att äta mestadels fullkorn livsmedel.

Att äta mestadels magert protein och low-carb grönsaker kan vara oerhört tillfredsställande även om du inte får i dig så många kalorier.

Slutsats: För att hjälpa dig att uppnå 10 pund mål, då bör du försöka att äta bara hela livsmedel under denna vecka. Base mesta av din kost på magert protein och low-carb grönsaker.

3. Minska ditt kaloriintag genom att följa dessa tips

Att minska ditt kaloriintag kan vara den viktigaste faktorn när det gäller viktminskning. Om du inte äter färre kalorier än du förbrukar, då kommer du inte att förlora fett.

Här är några enkla tips för att minska kaloriintaget:

 • Räkna kalorier: Väg och logga den mat du äter. Använd verktyg för att hålla reda på hur mycket kalorier och näringsämnen du tar in.
 • Ät bara vid måltider: Minska alla snacks.
 • Undvik såser: Eliminera såserna.
 • Fyll på med grönsaker: Fyll tallriken med grönsaker och begränsar stärkelserika kolhydrater och tillsatta fetter.
 • Välj magert protein: Välj lägre fetthalt proteiner, såsom kyckling och fisk.
 • Drick inte dina kalorier: Istället väljer du vatten, nollkaloririka drycker, te eller kaffe. Protein shakes är bra om man räknar dem som en måltid.

Slutsats: Minska ditt kaloriintag är en viktig faktor för viktminskning. Du kan behöva göra detta aggressivt för att förlora så mycket vikt på bara en vecka.

4. Träning och HIIT

Motion är ett av de bästa sätten att bränna fett och förbättra ditt utseende. Det hjälper dig också att lägga till eller bibehålla muskelmassa och styrka. Helkroppsträning eller pass är också en bra metod för att sänka kroppens vikt. Att lyft vikter kan också skydda din ämnesomsättning och hormonnivåer, vilket ofta minska under bantning.

Högintensiv intervallträning (HIIT) är en annan mycket effektiv träningsmetod.

Forskning föreslår att 5-10 minuter av HIIT kan leda till liknande eller större fördelar för hälsa och viktminskning som fem gånger den mängd av regelbunden motion, tex jogga.

Du kan utföra HIIT tre till fyra gånger i veckan efter ett träningspass eller som en del av din normala träningsprogram. Det är mycket viktigt att göra detta med 100% ansträngning eller intensitet. De flesta sprints bör inte vara längre än 30 sekunder.

Här är några protokoll som du kan prova:

 • Session 1: 10 x 20-sekunders sprint med 40 sekunders vila
 • Session 2: 15 x 15-sekunders sprint med 30 sekunder vila
 • Session 3: 7 x 30-sekunders sprint med 60 sekunders vila
 • Session 4: 20 x 10-sekunders sprint med 20 sekunders vila

Slutsats: Att lyfta vikter och träna högintensiva intervaller är bland de bästa sätten att gå ner i vikt på en vecka och bryter muskelglykogendepåer. De kan också öka din ämnesomsättning och ger andra fördelar.

5. Var aktiv utanför gymmet

För att bränna extra kalorier och förlora mer vikt, kan du också öka din dagliga aktivitet. Till exempel kan skillnaden mellan ett skrivbordsjobb och ett fysiskt jobb stå för upp till 1000 kalorier per dag. Detta är samma som 90 till 120 minuter av högintensiv träning.

Enkla livsstilsförändringar såsom promenader eller cykling till jobbet, ta trapporna eller gå promenader kan hjälpa dig att bränna en massa kalorier.

Slutsats: Öka din dagliga verksamhet är ett bra sätt att bränna extra kalorier och förlorar mer i vikt.

6. ”Intermittent Fasting” är ett annat enkelt sätt att gå ner i vikt på en vecka

Intermittent fasta är ett annan effektiv och beprövat verktyg för att bränna fett. Det tvingar dig att minska ditt kaloriintag, eftersom du begränsa ditt ätande under en kort tid.

Det finns många olika protokoll, till exempel en 16-timmars fasta med en mat tid var 8-timme, eller en 20-timmars fasta med en 4-timmars mat tid. Om du kombinera fasta med motion kan det vara klokt att fasta vid en annan tidpunkt än din träning.

Slutsats: Intermittent fasta är en utmärkt metod för att minska kaloriintaget och förlora vikt.

7. Använd dessa tips för att minska vatten

Flera andra metoder kan hjälpa dig att släppa vattenvikt. Dessa inkluderar:

 • Ta maskrostillskott: Ett tillskott som kallas maskrosextrakt kan bidra till att minska vätskeansamling.
 • Dricka kaffe: Kaffe är en frisk källa av koffein. Studier tyder på att koffein kan hjälpa dig att bränna mer fett och förlora överflödigt vatten.

Slutsats: Andra sätt att förlora vikt inkluderar komplettera med tillskott och extrakt, dricka kaffe och undvika livsmedel du inte tål.

 maten och vikten

Slutsats

Genom att optimera din kost och träningsprogram kan du förlora en stor mängd vikt på bara en vecka. Även om detta inte kommer att vara ren fettförbränning kan det ge dig en kick-start och den motivation du behöver för att följa en mer hållbar diet senare.

 • Du behöver inte följa alla dessa steg, men ju mer du använder dem desto mer vikt du kommer att förlora.
 • Tänk på att människor som går på ”crash diet” ofta får all vikt tillbaka när de är klara.
 • När veckan är slut bör du byta till en mer hållbar plan så att du kan fortsätta att gå ner i vikt och behålla den.