Gå ner i vikt fort

Att göra små, specifika mål är nyckeln till att förlora vikt på lång sikt – men vad kan du göra om du vill gå ner i vikt fort? Här går vi igenom några bra tips kring, BMI, kcal och tillskott för att snabba upp din viktnedgång!

Kom ihåg: För att gå ner i vikt snabbt ska du äta under ditt kcal intag!

Kosttillskottet som tog Sverige med storm! Gör som över 21.000 andra svenskar och prova du med!

glucomaxProva 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 149kr

  • Fri frakt
  • Godkänd av ”Trygg E-handel”
  • Minskar aptiten och ger bättre hungerkontroll. Passar främst dig som helt enkelt äter lite för mycket!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om GlucoMax!

 


Över 20.000 kunder har provat, öka din fettförbränning och gå ned i vikt du med!

coffeeforte

Prova 1 månad och få 50% rabatt via Gånerivikt.og!

Endast 148kr

  • Fri frakt
  • Godkänd av ”Trygg E-handel”
  • Ökar fettförbränningen i kroppen. Passar dig som vill bränna mer fett!

BESTÄLL NU - FÅ 50% I RABATT!

Betyg: stjärnastjärnastjärnastjärna

Läs vår recension om CoffeeForte!

 

Gånerivikt.org rekommenderar endast tillskott av hög kvalitet. Leverantörerna är även godkända enligt ”Trygg E-handel”. Använd enligt anvisning från tillverkaren, kom ihåg att balansera tillskotten med kost och motion. Det finns inget tillskott som ger snabb effekt direkt, de ska tas regelbundet under en period för att ge bäst resultat!

 

Gå ner i vikt fort med naturliga tillskott!

Viktminskning piller kan hjälpa dig att snabbare gå ner i vikt fort, de fungerar genom 3 mekanismer:

Aptitnedsättande

De vanligaste är att piller dämpar aptiten och minska känslorna av hunger. Dessa arbetar för en snabbare viktminskning eftersom patienten är benägen att äta en mindre mängd mat. Övergripande resulterar det i en kaloriminskning för viktminskningen.

Medan de flesta receptbelagda aptithämmare har tagits bort från marknaden på grund av ökad hälsorisk finns flera naturliga alternativ. Vi rekommenderar endast tillskott med naturligt innehåll och som är god kända av ”Trygg E-handel”

Metabolism Booster

Föreningar som ökar metabolismen förväntas att bränna mer kalorier, vilket resulterar i viktförlust. När vi bränner mer kalorier än vi tar in i våra kroppar bränns fett för att kompensera skillnaden. De flesta av de läkemedel i aptitnedsättande kategori är också stimulantia och arbetar tillsammans.

Stimulantia ger ett tillfälligt uppsving för mental eller fysisk aktivitet. Ett exempel är koffeinet i kaffe. När du dricker en stor volym känner du dig mycket alert. Kaffe ökar också ämnesomsättning, vilket resulterar i fler brända kalorier.

Absorb blockerare

När du kan hindra kroppen från att absorbera vissa delar av livsmedel. De fungerar så som att förhindra att fett intas från att bryta ner i kroppen. Om fett inte kan bryta ner, kan det inte absorberas.

Nu när du har en idé om hur dessa piller fungerar och hur dom kan hjälpa dig, låt oss titta på dina bästa övriga alternativ! De är listade utan inbördes ordning. Om du letar efter en viss diet piller eller viktminskning tillägg, kan du kolla i listan ovan!

men som kan gå ner i vikt fort tillsammans

3 tips för att gå ner i vikt fort!

1. Drick mer vatten!

Dricksvatten ökar mängden kalorier du bränner, som är känd som den ”vilande energiförbrukningen”. Hos vuxna har viloenergiförbrukning visats öka med 24-30% inom 10 minuter från att man druckit vatten. Detta varar minst 60 minuter. En studie av överviktiga och feta barn fann en ökning av viloenergiförbrukning efter att ha druckit kallt vatten med 25%.

En annan studie av överviktiga kvinnor undersökte effekterna av ökande vattenintaget till över 1 liter per dag. De fann att under en 12-månaders period blev resultatet en extra 2 kg av viktminskningen. Eftersom dessa kvinnor inte gjorde några livsstilsförändringar förutom att dricka mer vatten är dessa resultat ganska så imponerande. Dessutom, båda av dessa studier indikerar att dricka 0,5 liter vatten resulterar i 23 extra brända kalorier. Ungefär 17.000 kalorier på ett år alltså.

Flera andra studier har övervakat överviktiga personer som drack 1-1,5 liter vatten dagligen för ett par veckor. De fann en signifikant minskning i vikt, kroppsmasseindex (BMI), midjemått och kroppsfett. Här kan du läsa mer om att gå ner i vikt.

Dessa resultat kan vara ännu mer imponerande när vattnet är kallt. När du dricker kallt vatten, använder din kropp extra kalorier för att värma upp vattnet till kroppstemperatur!

Att dricka 0,5 liter (17 oz) vatten kan öka mängden av brända kalorier i minst en timme. Vissa studier visar att detta kan leda till måttlig viktminskning.

2. Ät en mer balanserad kost

De totala kalorier som du bör konsumera beror på om du är en kvinna eller en man. Det beror på din kroppsbyggnad och din aktivitetsnivå. Så du behöver göra vissa justeringar i kost och motion för att gå ner i vikt fort. Träning är bra, men det är med maten som den största förändringen av din kropp sker!

  • Om du har ätit runt 1800 kalorier per dag kan du sänka ditt intag till ca 1600. Arbetet ned från denna nivå under en månads tid till 1400 kalorier. Inte mindre än 1200 kalorier per dag. Annars försätter du kroppen i svältläge, då sparar kroppen fettet istället för att bränna det! Mer om detta längre ner.
  • Om du just har börjat och äter 2400 kalorier, minska dina kalorier till 2000 eller 2100. Om du inte kan gå ner i vikt fort på 2-3 veckor kan du minska dina kalorier. Under en månads tid kan du flytta ner till 1600 kalorier och se om du börjar gå ner i vikt. Om du gör, stanna på denna nivå.

Det är inte en bra idé att göra en drastisk förändring i din konsumtion av mat sedan din kropp kan reagera och komma in i en ”svältande läge.” I det här läget kroppen lagrar mer fett vilket gör det svårt för dig att gå ner i vikt.

Tänk på att inte äta skräpmat. När du äter mat av hög kvalitet, det tar mindre mat för dig att bli nöjd, jämfört med att äta skräpmat. Läs mer om detta längre ned!

 

3. Uteslut socker och andra snabba kolhydrater

Begränsning socker och andra enkla kolhydrater kan tvinga kroppen att använda lagrat fett för energi. När din kropp behöver använda lagrat fett som bränsle, förlorar du vikten! ”Low Carb diet” kan också hjälpa till att stabilisera dina glukosnivåer, som kan förhindra sug efter sötsaker – cravings som kan leda till överätande och viktökning. Low-carb diet kan vara hög i protein och fett, så du vill prata med din läkare innan du påbörjar en låg Carb äta plan, särskilt om du har en historia av njurproblem.

ät under din kcal

Ät under din max kcal gräns

Kalorier, dessa små enheter av energi du förbrukar är utan tvekan den mest omtalade delen av sunda kostvanor och viktminskning. Den allmänna regeln är att om du tar in mer kalorier än du använder, kommer du att gå upp i vikt, om du tar in färre kalorier än du använder, kommer du gå ner i vikt fort. Om dina siffror för dina kcal är ungefär densamma kommer du behålla din nuvarande vikt. I verkligheten är det lite mer komplicerat än så.

 

Du kan använda en kaloriräknare för att ta reda dina dagliga behov intag för att vara i en kalori underskott. Det är både realistiskt och inte dåligt för hälsan.

Räkna ut och använd BMI

BMI (kroppsmassindex) är ett mått som vuxna kan använda för att se om de är en hälsosam vikt för sin storlek

Vad är en hälsosam BMI?

För de flesta vuxna är en ideal BMI i området 18,5-24,9. Om din BMI är högre än 25, väger du mer än vad som är idealisk för din höjd.

För att räkna ut din BMI:

Dela din vikt i kilogram (kg) med din höjd i meter (m), dividera sedan ditt svar med din höjd igen för att få din BMI. Om du till exempel väger 70kg och du är 1,75m hög, dela 70 med 1,75. Svaret är 40. Därefter dela 40 med 1,75, vilket ger 22,9, vilket är ditt BMI.

bmi

Träning och kost

gå ner i vikt fort

Ökning aktivitet

Ju mer du tränar, desto större energikrav ställer du på din kropp. Om du redan är i underskott eller till och med något över dina kaloribehov är sannolikheten att du gå ner i vikt fort om du tränar intensivt för tre till fyra gånger i veckan. Kom ihåg att om du har ett allt för stort underskott så kommer du inte gå ner i vikt, du kommer hamna i svältläge och kroppen sparar då fettet! Se till så att du har ett lagom stort underskott.

Olika typer av motion sätter olika påfrestningar på kroppen, och det beror på hur tungt du tränar och hur mycket du bränner vid motion.

Den enkla regeln är, desto mer intensiv din form av motion, desto mer sannolikt är det att du bränna kalorier snabbare – alltså desto mer sannolikt är att komma in i kalori underskott. Ju mer träning du gör, desto mer kalorier bränner du.

”High-intensitet sprintar är nr1 för att bränna fett. Det håller hjärtfrekvens förhöjd och sätter din kropp i vad som kallas en syreskuld. Detta gör det möjligt att bränna fett timmar efter träningen slutar ”. – Alex Petecca NCSF, New York-baserade personlig tränare

Ompröva kolhydrater och kosten

Med några restriktiva dieter resulterar i snabb viktminskning på grund av bristen på kolhydrater. Varför fungerar det? ”Det handlar om vatten vikt”, säger Dietist och BDA talesman Chloe Miles.

”När du äter kolhydrater lagrar kroppen det som glykogen i levern och muskler. Dina muskler lagrar ungefär 500g och levern ungefär 100g och det är tänkt att varje gram glykogen i den mänskliga muskeln är bunden till 3g vatten ”, säger hon.

Problemet återigen är att vattnet – och därmed att din vattenvikt återfås så snart du återinför kolhydrater till din diet. Många restriktiva dieter resulterar i snabb viktminskning på grund av bristen på kolhydrater.

Som nämnt längre upp på sidan, ät mindre socker!

The American Heart Association rekommenderar att män äter mindre än 36 gram tillsatt socker och att kvinnor konsumerar mindre än 24 gram. För optimal viktminskning bör du konsumera mindre än 20 gram socker per dag. Det enklaste sättet att skära ner på socker är genom att konsumera mindre söta drycker och dressingar.

Sov mer

Dina åtta timmars sömn är lika viktigt som din kost och motion när det gäller viktminskning.

I en en studie från University of Leeds rapporterade 1,615 vuxna hur länge de sov och höll register över födointag. Indikatorer på totala metabolisk hälsa såsom blodtryck, blodkolesterol, blodsocker, och sköldkörtelfunktion övervakades, samt vikt och midjemått registreras. De som sov i sex timmar eller mindre per natt hade midjor som i genomsnitt var större än de som sov nio timmar.